En av mina absolut favoritsaker är kokosolja!

En av mina absolut favoritsaker är kokosolja!

59 kr

Kokosolja mot löss
 
En av mina absoluta favoritsaker är kokosolja. Det är senaste årens hetaste råvara som har mer än 20 olika användningsområden.
Om ni har skolbarn så har ni säkert haft problem med löss som är jättesvårt att bli av med. Vi har i alla fall kämpat med det i många år, då lössen är ett återkommande problem i skolmiljö. Vi har lagt tusentals kronor varje gång då alla i familjen skulle behandlas med lusmedel, och det har inte alltid varir effektiv för oss. Vi testade att behandla oss med kokosolja förra året, vilket visade sig vara det bästa vi har gjort. Vi blev av med lössen direkt och då vi upprepar behandlingen då och då har vi inte haft besvär sen dess. Jag kan varmt rekommendera det till alla. Det är inte bara billigt, utan också en effektiv lösning. 

Det har bevisats i kliniska studier att kokosolja är mer effektivt än lusmedel som man köper på apoteket.
Läs mer om det här:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19343362 

Vad är hemligheten?

Forskarna förklarar effekten av kokosolja med att oljan bildar en tunn film runt lusen och äggen och kväver dem helt enkelt. 

Hur gör man? 

Gnid in kokosoljan ordentligt i det torra håret. Massera in oljan i hårbotten också så hela håret täcks av oljan. 
Sätt på en duschmössa och låt oljan vara på håret under hela natten. Kokosoljan behöver några timmar på sig att döda lössen. Ju längre du har oljan i håret desto bättre. 
Kamma sedan håret grundligt med luskam. 
Tvätta håret som vanligt. Om man schamponerar håret innan man sköljer det med vatten, då blir det enklare att få ur oljan.
Kamma igenom håret både blött och efter att du har torkat med luskam. Upprepa gärna behandlingen efter en vecka. 

Kokosoljan innehåller vitaminer, mineraler, antioxidanter och fettsyror som gör att  du inte bara blir av med lössen utan håret blir starkare, lenare, återfuktat och glansigt. Om inte allt det var nog så har kokosoljan svampmotverkande egenskaper också som effektivt eliminerar mjäll. Vi använder också kokosoljan som hudlotion.

Naturens eget mirakelmedel helt enkelt.

Beställ kokosoljan här i vår onlineshop du får även en duschmössa på köpet! Eller köp den i din närmaste livsmedelsaffär.

Glasburken innehåller 216 ml ekologisk, smakneutral kokosolja