Joakim Hilton Certifierad Transformativ Coach

Joakim Hilton har via hans HLR företag hjälpt föreningar (bland annat Värmestugan Helsingborg) som tar hand om utsatta människor. Genom att erbjuda kostnadsfri hjärt och lungräddningsutbildning till både volontärer och gäster. Det är ovärderlig kunskap som många som jobbar med hemlösa inte har. Det kan rädda liv. Jag vet av egen erfarenhet. När min lillasyster tog överdos hade jag absolut ingen aning om vad jag skulle göra för att öka chansen till överlevnad. Jag har inte lyckats hjälpa henne, men tack vare Joakim har jag praktiska kunskaper om vad jag behöver göra om jag hamnar i samma situation igen.

Vem är då Joakim?

Joakim Hilton har en idrottslig bakgrund inom professionell golf. Under sin golfkarriär kombinerade Joakim tävlingsspel med att arbeta som assisterande tränare på S:t Arild Golfklubb i Nordvästra Skåne. Utöver det, så assisterande han som caddie under tävlingar på höga nivåer.
Förutom att vara tvåspråkig, i svenska och engelska, har Joakim internationella erfarenheter av akademiska studier, privata utbildningar, arbete och resande.

Joakim är också co-founder av ett företag som levererar medicinsk utrustning och utbildningar inom FörstaHjälpen/HLR (Hjärt- Lungräddning).

Som mental prestationskonsult är Joakims jobb att förbättra sina klienters förståelse och hjälpa dem förenkla det mentala spelet. Genom att lätta “tunga huvuden”, via en knuff i rätt riktning, handlar Joakims arbete om att höja kvalitén på sina klienters liv, prestationer, idéer, affärer och relationer.Utbildning och kvalifikationer

Certifierad Transformativ Coach
Joakim är certifierad Transformativ Coach, genom utbildning ifrån Supercoach Academy i Los Angeles. Bland flera mentorer, var huvudläraren Michael Neill, coach och grundare av skolan, internationell föreläsare och författare.

Medlem i Team Inside-Out
Joakim är en del av Garret Kramers utvalda lag av coacher som är dedikerade till att inbringa inifrån-och-ut förståelsen till prestations- och framgångscoaching. Garret Kramer är en konsult och författare, som är krediterad för att ändra perspektivet på det mentala spelet inom sport, från en utifrån-och-in modell till en inifrån-och-ut.

Diplomerad Mental Prestationsrådgivare
Joakim håller ett diplom som mental prestationsrådgivare ifrån Prestationspsykologigruppen / Edvisor AB, där han studerade för Johan Plate, Virpi Plate och Tomas Fogdö. Skolan är en partner för SIPF-Svensk Idrottspsykologi och SISU-Idrottsutbildarna.

Andra skolningar och kompetenser
· Idrottspsykologi 1, Malmö Högskola

· Associate Examen i Företagsledning, Grossmont College

· Associate Examen i Marknadsföring, Grossmont College

· Hälsa och Fysisk Träning, Delta State University

· Assisterande Golftränare, PGA of Sweden

· Golf För Barn och Ungdom, Svenska Golfförbundet

· Tournament Professional, PGA of Sweden

· Träning i Finansiell Hälsa, Svenska Hälsoteamet

· Starcode Healing 1, Kani Skolan