Suspended Coffee

Suspended Coffee

15 kr

Konceptet Suspended Coffee, där man samtidigt som man köper en kaffe till sig själv även kan betala för en extra och lämna den innestående till en medmänniska som inte har råd själv!
Suspended Coffee finns att köpa i Travelshop Helsingborg butiken på knutpunkten vid hållplats 6. Har man inte möjlighet att besöka butiken själv så kan man köpa suspended coffee här hos oss. Via vårt samarbete med Travelshop ser vi till att varje inköpt kaffe i vår webshop hamnar i glasburken i butiken så det går direkt till behövande utan mellanhänder. Hemlösa och behövande kan i sin tur komma in i butiken och få med sig kaffet som ni har förköpt här hos oss. 

Den här historien kommer värma dig mer än en kopp kaffe en kall vinterdag:
Vi går in på ett litet café med en av mina vänner och gör vår beställning. Medan vi går till vårt bord kommer två personer in och de går fram till disken.
- "Fem kaffe tack, två till oss och tre suspended"
De betalar sin beställning, tar sina två och går.
Jag frågade min vän: - "Vad är suspended coffee?"
Han svarade: - "Vänta så får du se"
Några fler personer kom in. Två kvinnor bad om varsin kaffe att ta med. Nästa beställning var på sju kaffe och den gjordes av tre advokater – tre till dem och fyra suspended.
Medan jag fortfarande undrar vad grejen är med suspended kaffe njuter jag av det soliga vädret och den vackra utsikten över torget framför det lilla caféet.
Plötsligt kom en man in, klädd i trasiga kläder och såg ut som en tiggare, och frågar vänligt: - "Har Ni suspended kaffe?"
Det är enkelt - människor betalar i förväg för kaffe till någon som inte har råd själv.
Traditionen med suspended kaffe började i Neapel, men har spridit sig över hela världen, och på några platser kan man till och med köpa en macka eller till o med en hel måltid.

På detta sättet kan du stödja en hemlös som frågar efter en varm kopp kaffe.


Relaterade produkter

 • Tygkasse Värmestugan Helsingborg

  Plastbanta med Värmestugan Helsingborg
  100 kr
 • Instant karma

  Instant karma

  Vi är igång med många spännande projekt. Ena är att göra goda gärningar i form av sociala experiment där vi ställer den ovetande individen inför val. Där man kan välja att blunda eller hjälpa i den uppkomna situationen. Personer som väljer rätt belönas med en presentkort till vår webshop. Som instant karma :) det du gör kommer tillbaka till dig i en annan form. Det är lag.

  För att kunna finansiera dessa sociala experiment behöver vi generera pengar. Ni kan hjälpa till genom att handla valfri vara i den här webbshoppen eller att bidra direkt till Instant karma projektet här. 

  100 kr
 • Gåvokort Värmestugan

  Om du vill skänka en engångssumma till Värmestugan från dig eller någon annan, kan du köpa ett gåvokort. Du väljer själv vem som ska stå som avsändare på gåvokortet.
  Värmestugan är helt beroende av privatpersoner och företags generosietet. 

  150 kr
 • Värmestugans egentillverkade armband

  Värmestugans egentillverkade armband. 

  Hela summan går oavkortad till Värmestugan Helsingborg 

  Läs mer om Värmestugan här: 

  www.varmestuganhelsingborg.se 

  125 kr
 • Suspended Coffee

  Konceptet Suspended Coffee, där man samtidigt som man köper en kaffe till sig själv även kan betala för en extra och lämna den innestående till en medmänniska som inte har råd själv!

  15 kr